درمان افسردگی و اضطراب با طب سنتی
- بروزرسانی شده در : 9 مرداد 1402
- افسردگی
درمان افسردگی شدید دکتر خیراندیش:
درمان افسردگی و اضطراب در طب سنتی به روش ریشه ای انجام می شود .شاید برای شما جالب باشد که بدانید همسر دکتر خیراندیش نزدیک به 8 سال افسردگی داشتند و در حال مصرف قرص اعصابی به اسم آمی تریپتیلین(Amitriptyline) بوده اند که بعد از آشنایی دکتر خیراندیش افسردگی با طب سنتی ایشان را با داروی گیاهی و سبک غذایی درمان می کند.
پس همانطور که در بالا خواندیم شاید فاصله ما با درمان افسردگی و ناامیدی خواندن این مقاله و انجام دادن دستورات غذایی و دارویی آن است. دکتر خیراندیش ریشه افسردگی را سردی می داند که سردی روان باعث افسردگی می شود.
نسخه دکتر خیراندیش رفع افسردگی با طب سنتی:
یکی از عواملی که همیشه طب سنتی به آن پایبند بوده نرسیدن افراد به مرحله حاد بیماری است که از طریق سبک غذایی امکان پذیر است . دکتر خیراندیش چهار روش درمانی را به شما می گوید که شامل:
- ترک غذای سرد
- تغییر شام به غذاهای گرم مزاج
- استشمام عطر
- میل کردن عرق های گیاهی
ترک غذای سرد:
همانطور که در می دانید سردی روان باعث حالات افسردگی و کاهش ترشح هورمون هایی مانند سروتونین و دوپامین می شود. فرد افسرده همیشه بدخلق، گوشه گیر و کم اراده است. اگر فرد در افسردگی بماند احتمال اینکه افکار خودکشی و صدمه به خود نیز در ذهن خود راه دهد نیز زیاد است.
قرار است لیستی در ادامه به شما بدهیم که همگی یا بعضی از آن ها ممکن از خوراکی روزانه و مورد علاقه شما باشد ولی همگی برای نشاط شما مضر است و به افزایش افسردگی کمک می کند.
لیست غذاهای مضر برای افسردگی:
- فست فودها
- گوشت گاو و مرغ
- ترشی ها
- آلوچه ها
- هندوانه
- پنیر و لبنیات ها
- گوشت ماهی
تغییر شام به غذاهای گرم مزاج:
ابن سینا که یکی از اطباء حاذق بوده است که طب سنتی را به ما منتقل کرده می گوید: اگر می خواهی به جمعی غالب شوید به همه سرکه(غذای طبع سرد) بده و خودت عسل(غذای طبع گرم) مصرف کن.
افسردگی چون بیماری از نوع مزاج سرد است اکثرا شب ها شروع به نشان دادن حالت های خود می کند که همین امر باعث می شود وعده شام روی آن تاثیر داشته باشد. شب ها اگر با غذاهای گرم و سبک بتوانید خود را سیر کنید، افسردگی خود را کمتر نشان می دهد. ارده و شیره یکی از تغذیه های بسیار عالی برای شام است که علاوه بر گرم کردن طبع بدن، غذایی سبک و مقوی است.
در سال 1402 شیوع زیاد افسردگی به خاطر شیوع مصرف غذاهای سرد مزاج است. به نحوی که هرچقدر بر مصرف سوسیس کالباس و گوشت گاو افزوده شد؛ مصرف داروهای ضد افسردگی: فلووکسامین ، سیتالوپرام(Citalopram) و … نیز بیشتر می شود.همانطور که این روش ها ساده به نظر می آیند اما طبق تجربیات افرادی که 12 الی 15 سال قرص های ضد افسردگی مانند: پاروکستین، فلوکستین و سرترالین مصرف می کردند نیز با همین رعایت ها و داروهای گیاهی درمان شده اند.
افسردگی باعث کاهش میل جنسی و در نتیجه طلاق های عاطفی و جنسی بیشتر میشه به نحوی که در سال 1402 از به صورت میانگین از هر دو ازدواج، یکی از آن ها به طلاق منجر می شود. پس شاید الان وقت آن باشد که در نحوه خوراکمان تجدید کنیم و آن را با سبک طب سنتی و اسلامی تلفیق کنیم.
یک ساعت بعد از شام نیز مصرف جوشانده زعفران و عسل می تواند راه حل موقتی برای فرح بخشی باشد.
استشمام عطر:
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ما انسان ها با بعضی از عطر ها تصمیم گیری هایمان عوض می شود و این هم به دلیل قانون بقاست که بوهای اطراف به شدت برای بقای ما مهم بوده. گاهی برای من پیش می آید که با استشمام یک بو دچار ناراحتی یا اضطراب شوم یا استشمام بوی دیگری حال من را خوب کند.
بوییدن عطر هایی مثل عطر گل محمدی یا عطر گل مریم در تابستان باعث گرم شدن مغز می شود که در نتیجه احساس ناامیدی و افسردگی شما کاهش پیدا می کند. در زمستان نیز می توانید از عطر گل نرگس استفاده کنید به این شکل که مقداری از آن را به زیر بینی خود بزنید که با هر دم و بازدم بوی آن مستقیما وارد بینی شما شود.
علت استفاده از عطر جذب سریع تر آن است، که باعث می شود به عنوان یک راه حل کوتاه مدت و سریع برای درمان افسردگی معرفی شود.
دود دادن اسفند، برگ درخت زیتون، کندر، آویشن نیز یکی از کار هایی است که گذشتگان برای کاهش سطح افسردگی استفاده می کردند که اتفاقا یکی از راه حل های بسیار مفید است.
عرق های گیاهی برای کاهش افسردگی:
داروی اختصاصی و فرح بخش طب سنتی از نظر دکتر خیراندیش یک قاشق مربا خوری فرجنمشک(دانه ریزهای قهوه ای مشابه خاکشیر) همراه با یک لیوان عرق بهار نارنج هرروز خورده شود.
عرق های دیگری که برای افسردگی مفید هستند را در ادامه می آوریم:
- عرق آویشن
- عرق بادرنجبویه
- عرق رازیانه
- عرق دارچین
- عرق نعنا
- عرق زیره
البته که مصرف سر خود و زیاد از حد هرچیزی باعث مشکلاتی در بدن می شود پس سعی کنید قبل از مصرف حتما با متخصص طب سنتی در حوزه اعصاب مشورت بگیرید. اگر شما هم تصمیمات مهمی در زندگیتان گرفته اید اما حال نسبت به آن ها بی میل شده اید به علت مصرف سردی است که انسان را بی اراده می کند.
اگر افسردگی خیلی شدید است یک قاشق مرباخوری اسپند را همراه با یک استکان آب قورت دهید. که این هم نیاز به نظر متخصص طب سنتی دارد که برای مشاوره می توانید روی دکمه پایین سایت بزنید.
درمان افسردگی و اضطراب طب سنتی
وقتی که شما شروع به مصرف داروی گیاهی و رعایت رژیم غذایی شوید، افسردگی شما شروع به کاهش می کند که دو حالت دارید :
- اگر بیشتر از شش ماه است که داروی اعصاب مصرف می کنید از ماه سوم تا چهارم به بعد می توانید داروها را با مشورت پزشک کمتر کنید تا به قطع کامل قرص های ضد افسردگی و اضطراب برسید.
- اگر کمتر از شش ماه هست که داروی اعصاب مصرف می کنید از ماه دوم تا سوم می توانید شروع به کاهش داروهای ضد افسردگی با کمک و مشورت روانپزشک خود کنید.
داروهای گیاهی کاهش افسردگی:
- سودابر
- ملین
- تقویت عصب
- قرص خون در صورت کم خونی)
- بلغم زدا (بسته به نوع مزاج)
اگر همچنان مردد هستید که بهبود افسردگی خود را از کجا شروع کنید می توانید از طریق دکمه مشاوره درمان که در کنار سایت است کمک بگیرید.
داروی گیاهی ضد افسردگی و استرس که در طب سنتی به آن سودابر می گویند. این داروی گیاهی که برای از بین بردن افسردگی و شادی بخشی پایدار استفاده می شود؛ ترکیبی از قوی ترین سودابر ها و ملین های طبیعی همچون سنای مکی(Cassia angustifolia) است که به بدن فرصت این را می دهد که مزاج سودا را از بدن تخلیه کند.
دیدگاهتان را بنویسید