روش های درمان افسردگی؛ معایب و مزایا
- بروزرسانی شده در : 17 دی 1402
- افسردگی
خواندن این مقاله به این معنی است که شما یا یکی از نزدیکانتان در حال دست و پنجه نرم کردن با افسردگی است. افسردگی یکی از شایع ترین اتفاقات قرن حاضر است که با توجه به تغییر سبک زندگی و غذایی ما به وجود آمده است. برای خیلی ها این سوال پیش می آید که آیا اصلا افسردگی قابل درمان است یا فقط کنترل می شود؟ روش های درمان افسردگی چیست؟ آیا می شود بدون نیاز به داروی اعصاب افسردگی را درمان کرد؟ این ها سوالاتی هست که در ادامه پاسخ داده می شوند.
اگر احساس می کنید که زندگی برای شما هیچ چیز جذاب و شادکننده ای ندارد و افسردگی همیشه قرار است با شما باشد، قطعا باید تا انتهای این مقاله را بخوانید.
ما روش های درمان افسردگی را به دو بخش درمان خانگی و درمان تخصصی تقسیم می کنیم. ابتدا آن ها را لیست می کنیم و سپس به جزئیات هر کدام بیشتر می پردازیم.
درمان تخصصی:
- لورتا نوروفیدبک (Loreta Neurofeedback)
- تحریک جریان مستقیم مغز (tDCS)
- تحریک مغزی با میدان مغناطیسی (TMS)
- روانشناسی و روانکاوی
- درمان سنتی افسردگی
- روانپزشک (داروی اعصاب)
درمان خانگی:
- ورزش
- یوگا
- تغییر سبک غذایی
- تغییر سبک زندگی
- تغییر در الگوی خواب
- قطع کردن مواد مخدر و الکلی
لورتا نوروفیدبک برای درمان افسردگی
اگر می خواهید بدون نیاز به دارو و دخالت مستقیمی در مغز وضعیت افسردگی خود را بهبود دهید لورتا نوروفیدبک قطعا راه حلی مناسب برای شماست. خیلی از افراد علاوه بر افسردگی دچار وسواس شدیدی می شوند که به روش های مختلف درمانی مشکوک یا بی اعتماد می شوند. فرد در این حالت می تواند لورتا نوروفیدبک را برای بهبود غم و اندوه خود انتخاب کند؛ چون این روش تهاجمی نیست و هیچ موج یا عوارض خاصی ندارد.
در این روش بر خلاف نوروفیدبک سنتی، دستگاهی روی سر نصب می شود که روی مانتوری که روبروی فرد وجود دارد تصاویر و ویدئوهای متفاوت پخش می شود؛ سپس دستگاه شروع به ثبت نقشه مغزی فرد می کند. بعد از این اتفاق مانیتور تصاویر و کلیپ های دیگری را به فرد نشان می دهد و براساس بازخورد ها سعی در بهبود فعالیت مغز به سبک قبل از افسردگی می کند.
تحریک مستقیم مغز برای بهبود غم و اندوه
نام دیگر این روش تحریک مستقیم فراجمجمه ای نیز هست، البته بر خلاف اسم ترسناک و عجیب این روش، متخصص دستگاهی را به سر شما وصل می کند که یک جریان بسیار ضعیف حدودا 2 میلی آمپر از سر شما عبور می کند. این روش کمی تهاجمی تر از روش قبل است که بر روی افراد دچار افسردگی بهبودی هایی را حاصل می کند.
فرد متخصص دستگاه tDCS، با توجه به سطح و نوع مشکل شما، الکترود ها را با سایز مناسب و در جای صحیح بر روی سر شما می گذارد. این جریان ضعیف از سر و جمجمه عبود می کند و به مغز شما می رسد، که باعث تغییرات و بهبود هایی در حالات اندوه شما می شود.
درمان سنتی افسردگی
در زمان حال با توجه به اعتیاد آور بودن برخی از قرص های اعصاب، خیلی از افراد با استفاده روش هایی به جز روش های دارویی و دستگاهی که ممکن است عارضه ایجاد کند و عوارض متفاوتی را در بدن افراد می گذارد به فکر درمان افسردگی هستند. درمان سنتی افسردگی یکی از مطمئن ترین و بی عارضه ترین روش های ممکن است که البته باید زیر نظر متخصص طب سنتی این اتفاق انجام شود.
افراد دچار غم و اندوه با استفاده از دمنوش های مختلف مانند: بادرنجبویه، اسطوخودوس و سایر آرام بخش ها سعی در تحریک مغز برای ترشح هورمون شادی بخش می کنند. البته که این دمنوش ها برای سطح پایین افسردگی بسیار مفید و موثر است. باید توجه داشته باشید که از هیچ داروی گیاهی بیش از اندازه استفاده نکنید، درواقع شما حتی اگر آب هم بیش از حد بنوشید دچار بیماری می شوید؛ پس حتما با مشاور طب سنتی در حوزه اعصاب حتما صحبت کنید و راهنمایی بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید