درمان کورتیزول بالا طب سنتی
- بروزرسانی شده در : 25 اردیبهشت 1404
- استرس و اضطراب
-
شاید بارها برای خواب به هم ریخته، خستگی یا اضطراب مداوم سراغ قرص و دارو رفتهاید؛ اما نتیجهای نگرفتهاید. اگر همهی این علائم را دارید، وقت آن رسیده که با کورتیزول آشنا شوید؛ همان هورمونی که بیسر و صدا، نظم بدنتان را بههم میریزد. در دنیای پر استرس امروزی، کورتیزول بالا به یکی از شایع ترین اختلالات پنهان بدل شده است.
خیلی از ما نمیدانیم که احساسات و حالات روحیمان چقدر به این هورمون گره خوردهاند. اما خوشبختانه، راهحلهایی طبیعی و کاملاً مؤثر برای کنترل آن توسط دکتر خیراندیش و طبیب های مختلف طب سنتی و اسلامی وجود دارد.
دیدگاه طب سنتی درباره کورتیزول بالا
در طب سنتی هورمون ها و عوامل بدنی را با توجه به طبع های بدن می سنجند. شاید از بقیه “فلانی طبعش سرده” را شنیده باشی؛ این موضوع از زمان طب ایرانی و سنتی به وجود آمد. دکتر خیراندیش علت کورتیزول و استرس بالا را طبع سودا و صفرا می داند که باعث به هم ریختگی برخی هورمون ها می شود. به نحوی که وقتی طبع بدن سوداوی می شود بدن کورتیزول بالا ترشح می کند و عمدتا ترشح سروتونین(هورمون شادی بخش) را کاهش می دهد.
دکتر خیراندیش معتقد است که باید طبع بدن مورد بررسی قرار گیرد، که فرد با مزاج یا طبع متفاوت بتواند داروی گیاهی مخصوص به خود را داشته باشد. افراد دارای مزاج صفرا یا سودا اکثرا دچار اختلالات خواب، بیش فعالی ذهنی، خواب ناآرام هستند، البته که نباید این با فقط داشتن این حالات طبع خود را خودتان حدس بزنید.
اگر می خواهید طبع بدن خود را بدانید می توانید از تست مزاج شناسی ما استفاده کنید.
درمان کورتیزول بالا دکتر خیراندیش
اصلاح تغذیه
پس از اینکه مزاج شما تعیین شد، بر اساس آن، شما باید یک رژیم غذایی کامل مخصوص آن طبع داشته باشید؛ که غذاهای مفید و مضر را در رژیم غذایی داشته باشید و از غذاهای مفید مصرف کنید و از مضرات دوری کنید.
داروهای گیاهی
دمنوش هایی همچون بادرنجبویه و گل گاو زبان، اسطوخودوس و سنبل الطیب می تواند انتخاب های خوبی برای کاهش موقتی سطح کورتیزول و اضطراب شما باشد.
خواب و استراحت
خواب و استراحت در جوامع پرسرعت و رو به پیشرفت امروزی به شدت موضوع مهمی است. طب سنتی معتقد است بهترین زمان خواب ساعت 11 شب تا 5 صبح هست که اگر شما در این زمان خواب باشید بدنتان نیز سم زدایی خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید